“De toga
paste niet
meer
.”

De meester die juf werd

 

Als kind wilde ik niets liever dan in de voetsporen van mijn vader treden: leraar worden! Ik speelde schooljuf met mijn eigen schoolbord en krijtjes en soms deden vriendinnen en mijn jongere zusje (onder lichte dwang) ook mee.

Daarnaast kon ik niet tegen het onrecht in de wereld dat ik op tv zag. Zo heb ik in groep 7 met een vriendin een krantje opgericht waarvan de opbrengst naar Afrika ging. Toegegeven, we hadden een oplage van 6, maar alle kleine beetjes helpen, toch?

Van krijtjes naar
whiteboard-stiften

 

Dat rechtvaardigheidsgevoel bleef sterk, waardoor ik op latere leeftijd besloot om Rechten te gaan studeren. Jarenlang heb ik met plezier in de sociale advocatuur gewerkt, maar in de rechtbank hadden ze geen schoolbord met krijtjes…

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en vanaf 2009 ben ik daarom de advocatuur gaan combineren met lesgeven op verschillende hogescholen. De old school krijtjes werden whiteboardmarkers, dat nam ik voor lief.

“De ommekeer: voorjaar 2018

 

De advocatuur begon te knellen, de toga paste niet meer zo goed. Precies in die tijd was de AVG een hot item, iedere ondernemer uit mijn netwerk vroeg me er wel iets over.

Dat zette me aan het denken: enerzijds wilde ik de advocatuur achter me laten en anderzijds werd er aan me getrokken om ondernemers te informeren over dit juridische ‘dingetje’. Wat als ik me op die nieuwe kans ga richten?

Het werd de start van Meester Leijstra: mijn eigen bedrijf waarin ik juridische trainingen geef aan ondernemers. Ook hier geen schoolbord met krijtjes, maar wel het gevoel van vroeger als juf Mariëlle. En nu zónder studenten die verplicht in mijn schoolbanken moeten zitten. Dit voelt voor mij als een 10 met een dikke griffel.

AVG

Waarschijnlijk ben je er al mee doodgegooid op tv, in de krant en vooral online: De AVG (voluit: Algemene Verordening Gegevensbescherming). En waarschijnlijk zie je door al die informatie door de bomen het bos niet meer.

Na het volgen van deze workshop ben je volledig bijgepraat over de nieuwe privacyregels.

 

algemene voorwaarden & contracten

Discussies met klanten over wat je met elkaar hebt afgesproken, daar heb jij helemaal geen zin in. Dit kost je onnodig tijd en negatieve energie. En geld, als je pech hebt. Hoe kun je dit voorkomen zonder ellenlange contracten?

 

Van ZZP’er naar BV

Je hebt 2 vragen als groeiende eenpitter: wanneer zet ik mijn bedrijf om naar een BV en wanneer neem ik personeel aan? Maar je hebt eigenlijk te weinig kennis over de juridische en financiële gevolgen om die knopen goed door te hakken. Je weet na deze workshop welke afwegingen voor jouw bedrijf belangrijk zijn om die grote besluiten te nemen.

 

MEESTER LEIJSTRA
Adriaan Coenenstraat 13
2584RE Den Haag
KVK: 59732199

 

CONTACTGEGEVENS 
Mariëlle Leijstra
06 - 4565 9217
info@meesterleijstra.nl

Copyright 2019 Meester Leijstra | algemene voorwaarden | privacyverklaring | ontwerp door Jan & Sien